Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Fredag d. 1. oktober 2021, Kl. 09:30 til kl. 10:45
Hardy Lund Olesen

Velkommen fredage

første gang den 1. oktober, kl. 9.30.

Andagten starter kl. 9.45

og varer 45 minutter.

Det lyder søgt dette her. Har jeg virkelig brug for en andagt og så endda en meditativ én af slagsen? Kan dú spørge, som synes, du har rigeligt at tænke på i en stram hverdag? Måske, måske ikke. For mange af os er Gud i dag totalt fraværende. Vi føler ikke, at vi har brug for Gud, for det nærvær, han er som skaber, som opretholder, som trøster. Tværtimod er Guds nærvær og virkelighed erstattet af alt muligt andet, der fylder os og tager vores opmærksomhed og bevidsthed, ja, tager alt andet nærvær bort fra os, også det medmenneske, der har brug for os. Oplevelser og indtryk, præstationer og krav, gøremål og forventninger afløser hinanden i hurtigt tempo. Kun døde fisk flyder med strømmen, men at svømme imod den i vore dage er ensbetydende med at drukne i den.

Men ... måske er det netop, hvad du har brug for. At stoppe op, at finde hvile i en foretagsomhed, som ind imellem har brug for stille og kærlig eftertænksomhed for at være frugtbar. At finde fast fæste under fødderne i noget, der bare er, der bærer de byrder, jeg ikke kan bære selv. Jeg tror, der findes en længsel, en søgen, i os efter at finde, genfinde, den balance, det solide grundlag rummer.

Der er ofte et element af angst forbundet med ikke at kunne finde hvile, at jeg ikke når alt det, jeg skal og har sat mig for, at jeg er bange for ikke at gøre det, jeg gør, godt nok osv. Der let udvikler sig til en slags foretagsomhedens inerti, hamsterhjulet, rotteræset. Det kan resultere i, at jeg taber Gud af syne, og at jeg let opfatter verden forvrænget, fordi jeg ikke længere ser på den med troens øjne, dvs. mit liv står i modsætning til det ganske enkle, nemlig troens tillid og overgivelse til Gud.

Der er en voksende, religiøs længsel og sult efter andet og mere end det, verden kan give, og vi selv eller andre kan skabe. Der er mange tilbud på markedet, jeg ved det, men vi skal selvfølgelig som døbte bruge Kristus, og den livskilde han er. At meditere er at tømme sig for forvirring og adspredelse og lade sig fylde af Gud. I en kristen sammenhæng vil centrum netop være: at lade sig fylde af Gud. Her er det gavnligt at tømme sind og tanker for det, dagen ellers er fyldt af, at give plads til det egentlige, det væsentlige, til det, der gør alt andet muligt. Det første skridt er at komme i gang med den øvelse.

Andagten vil forme sig som en blanding af stille musik, en lille prædiken, Taize- salmer og en guidet meditation.